Chiapudding

Chia är ett fiber- och omega-3-rikt trendfrö från Mexiko som passar utmärkt att berika en gröt, müsli eller bröd med. Eller som här, i en krämig mellanmålspudding med mango, banan, hallon, nötter och en klick yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Ingredienser
1 portion
2 msk chiafrön
1 dl havre-, hasselnöts- eller mandeldryck
Till servering
1 dl tärnad mango
1/2 dl skivad banan
1/2 dl färska hallon
ev en klick matyoghurt (10 %)
ev lite rostade nötter
Gör så här
00:15:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med yoghurt och nötter.
Energi1060 KJ / 253 kCal
Fett10 g
Salt0.12 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag tyckte det blev lite väl tjock pudding med måtten i receptet. Så jag använde 1.5 dl mjölk istället, till 2 msk chiafrön. Det tyckte jag blev bättre! (Men det bästa vore kanske något emellan. Typ 1.25 dl borde blir perfekt!)
Gabriella
2025-04-19Frida och Johan Om ni är så bekymrade över den större mängden chia frö i rätten; 1 låt bli att göra den, 2 gör den bara då och då istället för varje dag, finns annat att äta, omväxling förnöjer.
Louise
2025-02-24Funkar alldeles utmärkt även med mjölk, använder standard mjölk eller lantmjölk (typ Åsen eller liknande). Gör i ordning den på kvällen, tar upp fryst frukt som får tina i kylen samtidigt som chiapuddingen får gotta till sig lagom till att jag häller på puddingen och frukten på havregrynsgröt. Kört receptet rakt av med havremjölk men passade inte mig. Och va inte oroliga över doseringen av chiafrön, det märks tydligt om man doserar för mycket och då är det bara att minska mängden till nästa gång.
Linus
2024-11-29