Chiapannkakor med banan

Superenkla, supersnabba och supergoda är dessa bananpannkakor med chiafrön! Smeten gör du på bananer, ägg och chiafrön som ger en härlig textur samtidigt som de binder ihop pannkakssmeten. Servera med färska bär, kvarg, blandade frön och kärnor. Ät och njut!

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på 6 pannkakor utan topping.
Energi516 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater8 g
Protein6 g
Kommentarer
24 stIstället för ägg kan man ha kikärtsspad, funkar hur bra som helst 😋
Vjollca
@Ann-Charlotte. Viktigt att du låter smeten stå i minst 10 minuter så att chiafröna sväller och bidrar med stadga. Stek sen i rikligt med smör så kommer det gå galant :)
Johan
Hur gör ni!!!???? Mina håller inte ihop alls! Hjälp!
Ann-charlotte
Som tillbehör hade jag lite strödd kanelpulver samt strösötning (ärdiabetiker) och liten bit mosad banan. Gott o trevligt som lite fika.
Linda
Det var mumsig:) Ja la till 2-3 msk flaxseed och 1msk vaniljsocker. Hela familjen älskade dem!
Petya
Saknar näringsvärde per 100g. Näringsvärde per portion säger inte så mycket om det inte står hur stor en portion är. Hur många portioner är detta?
Camilla
Hej Camilla! Näringsvärdet är beräknat per pannkaka på att man får ut 6 stycken av smeten, hoppas det hjälper dig. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Toppenrecept! Lade till mandelmjöl också (1 msk per banan)
Karin
Håller hur bra som helst. La till väldigt lite bakpulver, de blev mer fluffiga.
Raed
Äntligen en bananpannkis som håller ihop! Supergoda och uppskattade av hela familjen. La till lite kardemumma, kan varmt rekommendera.
Martina
Supergott och perfekt frukost för hela familjen👍
Maria