Potatisgratäng (grundrecept)
.jpg)
På jakt efter det godaste receptet på potatisgratäng? Då kan du sluta leta nu! Den här potatisgratängen är provlagad in i minsta detalj och passar utmärkt att förbereda. Genom att förkoka potatisen i gräddmjölk håller du koll på både smak och konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
.jpg)
Gör så här
00:20:00
00:25:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 496 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein13 g
Kommentarer
70 stHelt ok men på tok för mycket potatis.
Valdemar
Ida! Vad i herrans namn är en stupränna? Har du hängrör också?
Per
Så himla gott!
Johan
Alldeles för salt. Tog max 1/2 tsk och vart knappt ätbart
Eva
Det var jättegott
Bibiche
Om man gör gratängen tillsammans med tex en stek i ugnen kan man låta båda tillagas samtidigt. Jag följde receptet utan att koka potatisen först, satte in i ugnen tillsammans med en stek av fläskkarré i 150 grader under ca 2 timmar. Köttet och gratängen blev klara samtidigt och smakade fantastiskt enligt mina båda barn!
Martin
Varför tycker ni att jag ska börja med att sätta på ugnen? Skala, skiva och koka potatisen tar ju minst 30 minuter. Dagens ugnar är uppe på 200 grader efter 4,5 minut. Tycker att det är onödigt att alla recept ska börja med att sätta på ugnen. Det är onödig förbrukning av energi.
Petra
Kanongott. Fast jag använde vegangrädde.
Birgitta
Ett toppenrecept! Har gjort denna två ggr med samma goda resultat. Jag har läst kommentarerna och tänker att de som är negativa till receptet tyvärr måste gjort något fel. När potatisen kokar får inte värmen vara högre än att det bara småbubblar i kastrullen. Sen får man känna med provsticka så den inte blir överkokt. Det är också viktigt att "lyfta" innehållet från botten med jämna mellanrum så inte bottensatsen blir bränd. Det kan man göra med en stekspade.
Eva elisabet
Ida, mängden salt är förstås väldigt personlig. Jag saltade när potatisen kokade med löken och kunde därmed anpassa mängd efter smak, pröva det nästa gång.
Tobias