Chèvrepintxos med lökmarmelad och lingon

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Chèvrepintxos med lökmarmelad och lingon

Gör dubbel sats av dessa underbara pintxos - strykande åtgång utlovas! Fräs löken långsamt och länge så blir den söt och snäll som sällskap till den salta chèvren. Rårörda lingon på toppen fulländar den lilla skapelsen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Chèvrepintxos med lökmarmelad och lingon

Ingredienser

8 portioner
8 skivor baguette
1 gul lök
1 msk olivolja
1/2 tsk socker
1 kvist timjan
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk sherryvinäger eller vit balsamvinäger
75 g getost av chèvretyp

Till garnering

4 tsk rårörda lingon
8 valnötter
2 tsk hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Konstigt....inget blev som på bilden när jag gjorde löken. Inte alls så gul och lockande, och inte krämig. Hade förväntat mig något liknade apelsinmarmelad i form och färg, så löken hoppade jag helt enkelt över,tog lite härligt grön sjögrässallad köpr i fiskbilen. Undrar vad jag gjorde för fel ?

Lena

2017-11-10

Hej Lena! Viktigt att löken steks långsamt, inte brynas. Så hoppas vi det blir bättre nästa gång. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-11-21

Näringsvärde per portion

Energi516 KJ / 123 kCal
Fett7 g
Salt0.53 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad på rabarber och getost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getost, fikon och pumpafrö
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getost med salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Getostcrostini med kiwikompott
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga