Gästerna kommer att älska den här aptitretande crostinin. Mixad crème fraiche- och getoströra breds på varma rostade baguetter och toppas med en syrlig kiwikompott som innehåller bland annat chili, purjolök och senapsfrön.
Ingredienser
6 portioner
1 baguette
1 msk olja
100 g getost
1 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 krm peppar
Kiwikompott
4 kiwi
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
1/2 röd chili t ex spansk peppar
1 msk olja
1/2 dl socker
2 msk vatten
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk gula senapsfrön
2 krm salt
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ. Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: kontrollera att brödet ej innehåller ägg. Känsliga allergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.
Kommentar
Syrlig frisk smak. Ej alltför söt för diabetiker.
Villy
2005-02-08