Getostcrostini med kiwikompott
Gästerna kommer att älska den här aptitretande crostinin. Mixad crème fraiche- och getoströra breds på varma rostade baguetter och toppas med en syrlig kiwikompott som innehåller bland annat chili, purjolök och senapsfrön.
Ingredienser
6 portioner
1 baguette
1 msk olja
100 g getost
1 dl crème fraiche
1 - 1 1/2 krm peppar
Kiwikompott
4 kiwi
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
1/2 röd chili t ex spansk peppar
1 msk olja
1/2 dl socker
2 msk vatten
1 msk ättiksprit (12%)
1 tsk gula senapsfrön
2 krm salt
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att brödet ej innehåller ägg. Känsliga allergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Syrlig frisk smak. Ej alltför söt för diabetiker.
Villy
2005-02-08