Getostcrostini med kiwikompott | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Getostcrostini med kiwikompott

Gästerna kommer att älska den här aptitretande crostinin. Mixad crème fraiche- och getoströra breds på varma rostade baguetter och toppas med en syrlig kiwikompott som innehåller bland annat chili, purjolök och senapsfrön.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med kompotten. Skala och skär kiwin i mindre bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs kiwi, purjo och chili i oljan i en kastrull. Tillsätt socker, vatten, ättika och senapsfrön. Låt koka utan lock ca 10 min tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka av med salt och låt kompotten kallna.
  3. Skär baguetten i tunna skivor på snedden. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Droppa över oljan.
  4. Rosta bröden mitt i ugnen i 250°C, ca 5 min tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
  5. Mixa osten med crème fraiche med mixerstav eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar. Fördela ostkrämen på crostin och lägg en klick kiwikompott ovanpå. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att brödet ej innehåller ägg. Känsliga allergiker bör välja ost utan koserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 baguette
  • 1 msk olja
  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 krm peppar
Kiwikompott
  • 4 kiwi
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
  • 1/2 röd chili t ex spansk peppar
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan