Chèvre med dadelsalsa

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Chèvre med dadelsalsa

Denna smarriga dadelsalsa gör du snabbt av fänkål och dadlar som blandas med apelsin, vinäger och olja. Lägg din salsa med söt ton på tallrikar och toppa med en skiva chevréost före du dekorerar med vackra valnötter och lite timjan.

Chèvre med dadelsalsa

Ingredienser

4 portioner
1 liten fänkål
8 dadlar (8 st motsvarar ca 125 g)
1 apelsin
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 krm peppar
4 skivor chèvre (à ca 50 g)

Garnering

4 valnötskärnor
ev timjankvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1680 KJ / 400 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

  • Chèvresallad
    Betyg 4.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk valnötssallad
    Betyg 2.8 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chèvredadlar i ugn
    Betyg 2.6 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Getostfyllda dadlar med bacon
    Betyg 4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpernickel med plommonmarmelad
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad