Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Getostfyllda dadlar med bacon

Bjud på en himmelsk smaksensation där salt möter sött på plockmatsbordet. Dina getostfyllda, smarriga dadlar lindar du in i salt, krispig bacon och gratinerar snabbt i ugn före de ska serveras. Snabblagat och saligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär bort kanterna från osten med en osthyvel. Fyll dadlarna med osten med hjälp av en tesked.
  3. Dela baconskivorna i 3 delar. Linda bacon runt varje fylld dadel. Fäst med en tandpetare. Lägg dadlarna i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • ca 100 g chèvreost
  • 25 urkärnade dadlar
  • 9 skivor bacon
  • tandpetare
Lägg till i inköpslistan