Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pumpernickel med plommonmarmelad

Ett snabblagat recept på delikat plockmat. Smakrik pumpernickel med plommonmarmalad gör du av bland annat chèvre, crème fraiche, timjan och citron. Servera gärna till fest med andra snittar, eller till förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort det vita skalet på chèvren. Mixa med crème fraiche, finhackad färsk timjan och citronskalet till en krämig konsistens.
  2. Sära försiktigt på pumpernickelskivorna och placera ut dem på en bricka. Bre på chèvrekrämen och toppa med en klick plommonmarmelad.
  3. Dekorera med timjankvistar.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 250 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk finhackad färsk timjan
  • skalet av 1 citron
  • 20 st runda pumpernickelskivor
  • plommonmarmelad
  • färska timjankvistar till dekoration
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer