UNDER 15 MIN | Medel

Chèvre chaud

Fredagsmys på franskt vis bjuder på gratinerad getost på skivad ciabatta. Honung och ost ger en ljuvlig kombination av sött och salt. Serveras med fräsch ruccola, salladen med den härligt peppriga smaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skiva brödet och sätt in mitt i ugnen ca 4 minuter.
  3. Bred osten på de avsvalnade bröden. Strö på pumpafrön och ringla över honung.
  4. Gratinera högst upp i ugnen ca 5 minuter.
  5. Servera med ruccola.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ciabattabröd (à ca 75 g)
  • 100 g bredbar chèvre
  • 1/2 dl pumpafrö
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 853 kJ / 204 kCal