Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Cheesecakecrème med saltknäcking granola

Krämig, len cheesecakekräm smaksatt med blåbärssylt möter knäckig, krispig, sötsalt granola som du toppar din dessert med. Snabb och enkel att svänga ihop, fördela i glas och servera. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Granola: Värm smör och socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Tillsätt granolan, rör om och häll ut på ett på en tallrik. Strö över saltet och låt svalna.
  2. Cheesecakecrème: Riv det yttersta skalet av citronen.  
  3. Vispa färskost, vispgrädde och florsocker luftigt med elvisp ca 2 minuter. Vänd ner citronskal och sylt.
  4. Till garnering: Fördela blandningen i glas, toppa med granolan och garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Granola
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl granola (gärna strawberry & black currant)
  • 1/2 tsk flingsalt
Cheesecakecrème
  • 1/2 citron
  • 200 g färskost
  • 1/2 dl vispgrädde (40%)
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl sylt (gärna chiasylt med blåbär & vanilj)
Till garnering
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1534 kJ / 366 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept