Cheesecakecrème med saltknäckig granola
![Cheesecakecrème med saltknäckig granola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225860/cf_259/cheesecakecrème_med_saltknackig_granola.jpg)
Krämig, len cheesecakekräm smaksatt med blåbärssylt möter knäckig, krispig, sötsalt granola som du toppar din dessert med. Snabb och enkel att svänga ihop, fördela i glas och servera. Mums!
![Cheesecakecrème med saltknäckig granola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_225860/cf_259/cheesecakecrème_med_saltknackig_granola.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Granola
2 msk smör
1 msk strösocker
2 dl granola
1 krm flingsalt
Cheesecakecrème
1/2 citron
300 g färskost
1 dl vispgrädde (40%)
1 1/2 msk florsocker
1 dl blåbärssylt
Till garnering
citronmeliss
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri granola.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost. Byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2104 KJ / 503 kCal
Fett39 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein7 g
Kommentar
Jag ersatte den vita chokladen på efterrätten Gino med Granolatäcket. Nyttigt och supergott.
Karin
2016-08-13