Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Nutellacheescake med oreokex

Ett fantastiskt recept på nutellacheesecake med oreokexbotten. Blanda nutellan med grädde och färskost. Häll sedan fyllningen på kexbotten och låt stelna i kylskåp. Servera gärna nutella cheesecaken med hallon, nötter och citronmeliss. En underbar kaka som är svår att motstå!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Ställ formen i kylskåp ca 1 timme så att botten stelnar.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kastrull ca 5 minuter.
  3. Blanda 2 1/2 dl av grädden (för 12 bitar) med färskosten och rör med en visp till en slät smet. Rör ner nutellan och rör slätt.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och häll bort vattnet ur kastrullen. Lägg tillbaka gelatinbladen i kastrullen och häll på resten av grädden. Smält bladen på svag värme under omrörning. Häll det smälta gelatinet lite i taget i smeten under kraftig omrörning.
  5. Häll fyllningen på kexbotten. Ställ cheesecaken i kylskåp för att stelna ca 5 timmar.
  6. Till garnering: Garnera gärna med hallon, krossade nötter och citronmeliss.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna och nötkrämen.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 12
Botten
  • 50 g smör
  • 1 förp oreokakor original eller med chokladfyllning (à 154 g)
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g naturell färskost
  • 3 dl nutella (3 dl motsvarar ca 300 g)
Till garnering
  • färska hallon
  • hackade nötter
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 17778 kJ / 4248 kCal