Nutellacheescake med oreokex
Ett fantastiskt recept på nutellacheesecake med oreokexbotten. Blanda nutellan med grädde och färskost. Häll sedan fyllningen på kexbotten och låt stelna i kylskåp. Servera gärna nutella cheesecaken med hallon, nötter och citronmeliss. En underbar kaka som är svår att motstå!
Ingredienser
12 portioner
Botten
50 g smör
1 förp oreokakor original eller med chokladfyllning (à 154 g)
Fyllning
5 gelatinblad
3 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
3 dl nutella (3 dl motsvarar ca 300 g)
Till garnering
färska hallon
hackade nötter
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi17778 KJ / 4248 kCal
Fett314 g
Salt3.07 g
Kolhydrater292 g
Protein60 g
Kommentarer
Ser god ut. Kan man byta ut gelatinblad mot något annat?
Jenny
2024-11-30Går den att frysa?
Lena
2022-04-04Den ser god 😋 ut
Zaid
2022-04-02