Nutellacheescake med oreokex
Ett fantastiskt recept på nutellacheesecake med oreokexbotten. Blanda nutellan med grädde och färskost. Häll sedan fyllningen på kexbotten och låt stelna i kylskåp. Servera gärna nutella cheesecaken med hallon, nötter och citronmeliss. En underbar kaka som är svår att motstå!
Ingredienser
12 portioner
Botten
50 g smör
1 förp oreokakor original eller med chokladfyllning (à 154 g)
Fyllning
5 gelatinblad
3 dl vispgrädde
100 g naturell färskost
3 dl nutella (3 dl motsvarar ca 300 g)
Till garnering
färska hallon
hackade nötter
citronmeliss
För alla
Kontrollera noga innehållet i kakorna och nötkrämen.
Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi17778 KJ / 4248 kCal
Fett314 g
Salt3.07 g
Kolhydrater292 g
Protein60 g
Kommentarer
Går den att frysa?
Lena
2022-04-04Den ser god 😋 ut
Zaid
2022-04-02Stämmer det med 5 gelatinblad? Den blev mer som en inte så krämig pannacotta.. hade haft färre gelatinblad om jag gjorde den igen.
Emma
2019-02-04Hej Emma! Japp, det ska stämma bra med 5 gelatinblad. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-05