Cheesecake med kexkross och ingefärshallon
En mästerlig cheesecake med kexkross och ingefärshallon. Låt din cheesecakesmet täckt med chokladkaksmulor stå minst 6 timmar i frysen innan den serveras. Toppa med ingefärshallon och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
10 portioner
Cheesecakehallon
2 msk socker
1 paket frysta hallon (à 250 g)
Cheesecakesmet
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 ägg
200 g kakor (chokladkakor)
200 g färskost
1 citron (finrivet skal)
1/2 dl färskpressad citronjuice
Ingefärshallon
1 paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2 bitar syltad ingefära
Garnering
citronmeliss
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min absoluta favorit i alla kategorier. Beroendeframkallande!
Amelie
2017-12-30Helt underbar. Passar de flesta i smak.
Katja
2016-12-30Helt underbart god!
Karin
2013-03-17