Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

55
3
Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

En mästerlig cheesecake med kexkross och ingefärshallon. Låt din cheesecakesmet täckt med chokladkaksmulor stå minst 6 timmar i frysen innan den serveras. Toppa med ingefärshallon och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

Ingredienser

10 portioner

Cheesecakehallon

2 msk socker
1 paket frysta hallon (à 250 g)

Cheesecakesmet

2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
3 ägg
200 g kakor (chokladkakor)
200 g färskost
1 citron (finrivet skal)
1/2 dl färskpressad citronjuice

Ingefärshallon

1 paket frysta hallon (à 250 g)
2 1/2 bitar syltad ingefära

Garnering

citronmeliss

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Amelie

2017-12-30

Min absoluta favorit i alla kategorier. Beroendeframkallande!

Katja

2016-12-30

Helt underbar. Passar de flesta i smak.

Karin

2013-03-17

Helt underbart god!