Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Busenkla mini-cheesecakes med Oreo och hallon

När din tid är knapp och ambitionen är att bjuda på något litet, gulligt och supergott - då är dessa busenkla mini-cheesecakes med Oreo och hallon för dig. Enklare och gulligare blir det helt enkelt inte!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa färskosten slät med vattnet.
  2. Smält chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  3. Vänd ner den smälta chokladen i färskosten under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har en luftig och krämig konsistens.
  4. Lägg färskostkrämen i en spritspåse och ställ kallt tills den ska användas.
  5. Lägg ut Oreos på ett serveringsfat och spritsa färskostkrämen på kakorna.
  6. Toppa med färska hallon och servera direkt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 200 färskost (av philadelphiatyp)
  • 2 msk vatten
  • 100 g vit choklad
  • 1 förp oreokakor (à 154 g)
  • 125 g färska hallon