Cheesecake med körsbär

En somrig cheesecake med syrliga körsbär på toppen. Enkel att variera, för den som har varit ute på bärplockning – färska smultron, blåbär eller jordgubbar passar minst lika bra!

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1318 KJ / 315 kCal
Fett22 g
Salt0.49 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
9 stDet var enkelt och gott men lite för sött! Jag skippade kanelen för jag tycker inte om kanelsmak i cheesecake. Nästa gång ska jag bara använda 1 dl strösocker.
Niloofar
Har gjort den vegansk genom att byta ut till växtbaserat smör, grädde och färskost. Funkar toppen.
Elin
Delicious 😋
Sabine
Gott, men enligt min smak alldeles för söt. Gör jag den fler gånger kommer jag att halvera mängden socker i fyllningen.
Anita
Bra!
Maria
Kan man byta ut körsbär mot jordgubbar?
Britt
Hej Britt! Det går men det blir inte lika dekorativt. Men då kan du kanske piffa med lite färsk mynta eller citronmeliss. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Kan man frysa in? Hur länge håller den i kyl?
Johanna
Hej Johanna! Vi tror inte på att frysa den, kommer bara bli en smet när den tinar är vi rädda för eftersom den saknar stabiliseringen av gelatin. Men här finns mer tips om cheesecakes. https://www.ica.se/buffe/artikel/lyckas-med-cheesecake/ Hälsningar Michelle Kylskåp – 2-3 dagar. Fast utan att har hällt på körsbären. Då bör de nog serveras vid sidan av.
ICA-köket
Tog grund receptet men la limeskal i fyllningen och istället för körsbär tog jag frysta hallon och koka ihop dom men lime juice och lite socker! Blev grymt gott
Mika
Riktigt god! Blev väldigt populär bland gästerna :)!
Olivia