Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Pepparkakor med lax & ostkräm

Som ett lättare tilltugg passar dessa pepparkakor med en fyllning av lax och ostkräm alldeles ypperligt. De smakrika pepparkakorna får en härlig kamrat i den milda ostkrämen på crème fraiche och färskost innan den rökta laxen gör sin smakrika entré.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla laxen fint. Skär sellerin i tunna skivor. Rör samman crème fraiche och färskost till en jämn smet. Vänd ner lax och blekselleri.
  2. Lägg en klick på varje pepparkaka och täck med en annan.

För alla

Rätten är fri från ägg men läs ingredienserna på färskosten, i övrigt innehåller rätten gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: köp glutenfria pepparkakor.
Gör laktosfri: Använd lämpliga pepparkakor och laktosfri crème fraiche och lämpligt alternativ till färskost.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfria kakor eller smörgåsrån. Blanda mjölkfri softspread till lagom konsistens om det behövs med t ex vatten eller Solhavre. Följ i övrigt receptet.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 selleristjälk
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
  • 20 pepparkakor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?