Cheesecake i glas

226
4
Cheesecake i glas

Recept på lyxig men enkel efterrätt perfekt till fest. Cheesecake i glas gör du av en blandning av philadelphiaost, gräddfil, socker och citronskal. Lägg blandningen varvat med bär, nektariner och digestivekex i fina glas och servera!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999

Cheesecake i glas

Ingredienser

4 portioner
200 g färskost
2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche)
1/2 dl strösocker
rivet skal av 1/2 citron
2 nektariner
1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar)
8 digestivekex

För alla

Innehåller gluten, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

226

Kommentarer

Lina

2020-07-05

Kan man göra det en dag innan ?

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Hej Lina! Du kan förbereda med att blanda ihop färskoströran, skära upp nektariner och krossa kexen och förvara var för sig. Men du bör inte lägga ihop cheesecakesmeten med kexen dagen innan då kommer kexen bli mjuka. Hälsningar Ulrika

Anita

2020-06-07

Kan man frysa dessa?

Redaktionen ICAse

2020-06-09

Hej Anita! Det är inget vi skulle rekommendera men minicheesecakes med recept id 574368 (www.ica.se/recept/minicheesecakes-574368/) går bra att frysa och i det receptet kan du ju byta ut jordgubbskompotten mot nektariner om du vill ha nektariner i. Bär och frukt blir sällan bra när man fryser så toppa gärna cheesecaken med färska bär/frukt vid servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Elisabeth

2017-06-09

Gott och ett trvligt sätt att servera frukt och bär. Frukten och bären kan varieras i det oändliga. Jag ska prova med smält rabarber tillsammans med jordgubbar.

Näringsvärde per portion

Energi 1995 KJ / 478 kCal
Fett 27 g
Salt 0.87 g
Kolhydrater 50 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden