Cheesecake i glas
Recept på lyxig men enkel efterrätt perfekt till fest. Cheesecake i glas gör du av en blandning av philadelphiaost, gräddfil, socker och citronskal. Lägg blandningen varvat med bär, nektariner och digestivekex i fina glas och servera!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1999
Ingredienser
4 portioner
200 g färskost
2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche)
1/2 dl strösocker
rivet skal av 1/2 citron
2 nektariner
1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar)
8 digestivekex
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1995 KJ / 478 kCal
Fett27 g
Salt0.87 g
Kolhydrater50 g
Protein8 g
Kommentarer
Kan man göra det en dag innan ?
Lina
2020-07-05Hej Lina! Du kan förbereda med att blanda ihop färskoströran, skära upp nektariner och krossa kexen och förvara var för sig. Men du bör inte lägga ihop cheesecakesmeten med kexen dagen innan då kommer kexen bli mjuka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06Kan man frysa dessa?
Anita
2020-06-07Hej Anita! Det är inget vi skulle rekommendera men minicheesecakes med recept id 574368 (www.ica.se/recept/minicheesecakes-574368/) går bra att frysa och i det receptet kan du ju byta ut jordgubbskompotten mot nektariner om du vill ha nektariner i. Bär och frukt blir sällan bra när man fryser så toppa gärna cheesecaken med färska bär/frukt vid servering. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-09Gott och ett trvligt sätt att servera frukt och bär. Frukten och bären kan varieras i det oändliga. Jag ska prova med smält rabarber tillsammans med jordgubbar.
Elisabeth
2017-06-09