Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Cheesecake i glas

Recept på lyxig men enkel efterrätt perfekt till fest. Cheesecake i glas gör du av en blandning av philadelphiaost, gräddfil, socker och citronskal. Lägg blandningen varvat med bär, nektariner och digestivekex i fina glas och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, strösocker och citronskal.
  2. Kärna ur nektarinerna och skär dem i bitar. Dela ev bären.
  3. Varva frukt och bär med krämen och grovt krossade kex i 4 glas (för 4 port). Toppa gärna med lite citronskal. Servera genast.

För alla

Cheesecake i glas innehåller gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färskost
  • 2 dl gräddfil (eller lättcrème fraiche)
  • 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 nektariner
  • 1/2 l bär (t ex hallon, blåbär eller jordgubbar)
  • 8 digestivekex
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1995 kJ / 478 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept