Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär
En lite nyttigare glass på blålila björnbär, färskost och grädde som går snabbt att mixa ihop. Underbart gott att servera med färska blåbär och en len vit chokladsås. Lavendel är vacker att garnera med, men ta bara lite grann, den kan lätt bli lite dominant i smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g frysta björnbär
2 äggulor
5 msk honung
1 dl färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär (à 125 g)
ev torkad lavendel
Vit chokladsås
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2559 KJ / 612 kCal
Fett44 g
Salt0.27 g
Kolhydrater45 g
Protein6 g
Kommentar
Fått hos Kicki o Sonja , kanongott
Greta
2022-03-19