Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

En lite nyttigare glass på blålila björnbär, färskost och grädde som går snabbt att mixa ihop. Underbart gott att servera med färska blåbär och en len vit chokladsås. Lavendel är vacker att garnera med, men ta bara lite grann, den kan lätt bli lite dominant i smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina björnbären. Mixa björnbär, äggulor, honung och färskost med stavmixer eller i matberedare till ett slätt mos.
  2. Vispa grädden och rör ner i bärmoset.
  3. Häll smeten i en frystålig plastlåda med lock. Ställ in i frysen minst 4 timmar.
  4. Vit chokladsås: Grovhacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Rör i chokladen och låt den smälta.
  5. Ta fram glassen ur frysen och låt stå i rumstemperatur 30 minuter före servering. 
  6. Skeda upp glassen. Strö över blåbären och ringla över den varma såsen. Strö ev över lite hackad lavendel.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av färskost och grädde. Byt den vita chokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna.
Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g frysta björnbär
  • 2 äggulor
  • 5 msk honung
  • 1 dl färskost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 ask färska blåbär (à 125 g)
  • ev torkad lavendel
Vit chokladsås
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2559 kJ / 612 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept