Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

11
1
Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

En lite nyttigare glass på blålila björnbär, färskost och grädde som går snabbt att mixa ihop. Underbart gott att servera med färska blåbär och en len vit chokladsås. Lavendel är vacker att garnera med, men ta bara lite grann, den kan lätt bli lite dominant i smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Björnbärsglass med vit chokladsås och blåbär

Ingredienser

4 portioner
250 g frysta björnbär
2 äggulor
5 msk honung
1 dl färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär (à 125 g)
ev torkad lavendel

Vit chokladsås

100 g vit choklad
1 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av färskost och grädde. Byt den vita chokladen mot ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör äggfri: Uteslut äggulorna.
Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Greta

2022-03-19

Fått hos Kicki o Sonja , kanongott

Näringsvärde per portion

Energi 2559 KJ / 612 kCal
Fett 44 g
Salt 27 g
Kolhydrater 45 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden