Cheeseburgare med BBQ whiskey sauce och gurkrelish
Färs på högrev ger extra saftiga och smakrika burgare – precis som på ett riktigt schyst hamburgerhak. Men självklart går det bra med vanlig nötfärs också. Denna cheeseburgare är toppad med en het BBQ whiskey sås, variera med ädelost nästa gång!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
BBQ whisky sauce
2 1/2 dl senap
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl mörkt muscovadosocker
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 tsk malen svartpeppar
1 krm kajennpeppar
1/2 dl vatten
2 msk chilipeppar
1 tsk japansk soja
2 msk smör
2 - 4 tsk rökig whisky
Burgare
1 paket bacon (à 140 g)
500 g högrevsfärs
flingsalt
nymalen svartpeppar
4 skivor cheddarost (eller ädelost)
4 hamburgerbröd
4 salladsblad
4 tomatskivor
4 skivor gul lök
Gurkrelish
2 medelstora saltgurkor (eller cornichons, 2 saltgurkor motsvarar 8-10 cornichons)
1 dl majonnäs
1/2 dl chilisås
tabasco
Till servering
rostad klyftpotatis (gärna sötpotatis, se länk under steg 9)
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör (potatis).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4404 KJ / 1053 kCal
Fett65 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein41 g
Kommentarer
Supergod sås! Tillsatte inte chilipeppar eftersom det inte behövs. Gjorde halv sats och drog ner något på senapen. Godare än köpt BBQ-sås!
Anna
2022-06-03Såsen var fruktansvärt stark och inte särskilt god
John
2020-05-21Hej John! Tack för din synpunkt, tråkigt att du inte gillade såsen. Vi har nu uppdaterat med att smaka av med chilipeppar så kan man själv styra hettan bättre. Och även skrivit i ingressen att det är en het sås. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-27Otroligt gott. Barbecuesåsen var väldigt god men rätt stark, kanske kan man om man vill minska lite på kryddorna. Blev rätt mycket sås så det blev en del över, undrar hur länge den håller i kylen? Gurkrelish var också väldigt god och enkel att göra. Recepten sparade för det kommer att göras igen.
Eva
2016-05-29