Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri
Cheddarpaj är en god paj för allt från jul till kräftskiva. Med en sallad av knapriga valnötter, päron, mangold och blekselleri. Enklare blir det om du väljer en färdig pajdeg. Cheddar är ett gott alternativ till västerbottensost i pajen.
Ingredienser
10 bitar
Pajdeg
4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)
150 g smör eller margarin
1 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g cheddarost (300 g motsvarar ca 8 dl grovt riven)
Till servering
4 stänger blekselleristjälk
1 fast päron
1 dl valnötter
65 g röda mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1930 KJ / 461 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater23.9 g
Protein15.6 g
Kommentarer
Hej Lena! Det låter ju intressant att prova.
Redaktionen
2013-08-21Tänker göra denna paj. Låter god. En fråga: Går det att servera pajen istället för bröd, till tomatsoppa? Nyfiken på svar.
Lena
2013-08-18