Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri

12
2
Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri

Cheddarpaj är en god paj för allt från jul till kräftskiva. Med en sallad av knapriga valnötter, päron, mangold och blekselleri. Enklare blir det om du väljer en färdig pajdeg. Cheddar är ett gott alternativ till västerbottensost i pajen.

Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri

Ingredienser

10 bitar

Pajdeg

4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)
150 g smör eller margarin
1 1/2 msk kallt vatten

Fyllning

4 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
300 g cheddarost (300 g motsvarar ca 8 dl grovt riven)

Till servering

4 stänger blekselleristjälk
1 fast päron
1 dl valnötter
65 g röda mangoldskott

För alla

Pajen innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.

Gör så här

Tips

Snabbare paj, använd färdig pajdeg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Redaktionen

2013-08-21

Hej Lena! Det låter ju intressant att prova.

Lena

2013-08-18

Tänker göra denna paj. Låter god. En fråga: Går det att servera pajen istället för bröd, till tomatsoppa? Nyfiken på svar.

Näringsvärde per portion

Energi 1930 KJ / 461 kCal
Fett 33.7 g
Kolhydrater 23.9 g
Protein 15.6 g
Läs mer om näringsvärden