Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2020
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria sobanudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Kommentarer
Mari
1/4/2021Såsen är sjukt god! Väldigt välkomponerad måltid, smart att ha med rostade pumpafrön som påminner lite om jordnötter. Pepparroten och dillen passade perfekt i rätten! Supergott!
Sanya
9/11/2020Väldigt gott, körde laxen i ugnen då jag tycker den blir bättre så. Såsen är huvudnumret i receptet och är verkligen riktigt god.
Sanya
5/30/2020Gjorde inte helt enligt instruktionerna då jag inte är förtjust i grönt, tog bara lite krasse och några blad spenat, gjorde också laxen i ugnen istället för att steka. Resultatet blev väldigt gott och det gröna var godare än jag trodde det skulle vara och passade utmärkt så blir att ta med mer grönt nästa gång.