UNDER 30 MIN | Enkel

Sobanudlar med lax och miso

Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv pepparroten. Vispa ihop miso, majonnäs, senap, pepparrot, soja och pressa i citronjuicen.
  2. Stek laxen oljan ca 2-3 minuter per sida eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C. Krydda med salt.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj snabbt så de är ljumma.  
  4. Varva nudlar, spenat, ruccola, klippt krasse och dill på tallrikar. Toppa med lax och ringla över såsen. Strö över pumpakärnor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria sobanudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera noga innehållet i nudlarna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 msk grov senap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 4 bitar lax (à 140 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g nudlar (gärna sobanudlar)
  • 1/2 påse färsk bladspenat (à 65 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 dl plockad färsk dill
  • 1/2 dl rostade pumpakärnor