Sobanudlar med lax och miso
Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 msk finriven pepparrot
2 msk vit misopasta
1 dl majonnäs
1 1/2 msk grov senap
2 msk japansk soja
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
4 bitar lax (à 140 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
300 g nudlar (gärna sobanudlar)
1/2 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 ask smörgåskrasse
1 dl plockad färsk dill
1/2 dl rostade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så gott! Såsen är galet god. En rätt som vi återkommer till. Vi ugnsbakar ofta lax men här blir det gott att få det krispiga från stekning i stället.
Karin
2022-04-05Såsen är sjukt god! Väldigt välkomponerad måltid, smart att ha med rostade pumpafrön som påminner lite om jordnötter. Pepparroten och dillen passade perfekt i rätten! Supergott!
Mari
2021-01-04Väldigt gott, körde laxen i ugnen då jag tycker den blir bättre så. Såsen är huvudnumret i receptet och är verkligen riktigt god.
Sanya
2020-09-11