Sobanudlar med lax och miso

30
10
Sobanudlar med lax och miso

Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sobanudlar med lax och miso

Ingredienser

4 portioner
1 msk finriven pepparrot
2 msk vit misopasta
1 dl majonnäs
1 1/2 msk grov senap
2 msk japansk soja
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
4 bitar lax (à 140 g)
1/2 msk olja
1/2 tsk salt
300 g nudlar (gärna sobanudlar)
1/2 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 ask smörgåskrasse
1 dl plockad färsk dill
1/2 dl rostade pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria sobanudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera noga innehållet i nudlarna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Karin

2022-04-05

Så gott! Såsen är galet god. En rätt som vi återkommer till. Vi ugnsbakar ofta lax men här blir det gott att få det krispiga från stekning i stället.

Mari

2021-01-04

Såsen är sjukt god! Väldigt välkomponerad måltid, smart att ha med rostade pumpafrön som påminner lite om jordnötter. Pepparroten och dillen passade perfekt i rätten! Supergott!

Sanya

2020-09-11

Väldigt gott, körde laxen i ugnen då jag tycker den blir bättre så. Såsen är huvudnumret i receptet och är verkligen riktigt god.