Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2020
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria sobanudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera noga innehållet i nudlarna.
Kommentarer
Karin
2022-04-05Så gott! Såsen är galet god. En rätt som vi återkommer till. Vi ugnsbakar ofta lax men här blir det gott att få det krispiga från stekning i stället.
Mari
2021-01-04Såsen är sjukt god! Väldigt välkomponerad måltid, smart att ha med rostade pumpafrön som påminner lite om jordnötter. Pepparroten och dillen passade perfekt i rätten! Supergott!
Sanya
2020-09-11Väldigt gott, körde laxen i ugnen då jag tycker den blir bättre så. Såsen är huvudnumret i receptet och är verkligen riktigt god.