Sobanudlar med lax och miso

28
9
Sobanudlar med lax och miso

Soba är lite grövre japanska nudlar som innehåller bland annat bovetemjöl. Här en god maträtt där sobanudlar serveras tillsammans med stekt lax och en magisk sås med majonnäs, miso, senap, pepparrot, soja och citron.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sobanudlar med lax och miso

Ingredienser

4 portioner
1 msk
finriven pepparrot
2 msk
vit misopasta
1 dl
majonnäs
1 1/2 msk
grov senap
2 msk
japansk soja
2 1/2 msk
färskpressad citronjuice
4
bitar lax (à 140 g)
1/2 msk
olja
1/2 tsk
salt
300 g
nudlar (gärna sobanudlar)
1/2
påse färsk bladspenat (à 65 g)
1/2
påse rucola (à 65 g)
1
ask smörgåskrasse
1 dl
plockad färsk dill
1/2 dl
rostade pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria sobanudlar.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera noga innehållet i nudlarna.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Mari

2021-01-04

Såsen är sjukt god! Väldigt välkomponerad måltid, smart att ha med rostade pumpafrön som påminner lite om jordnötter. Pepparroten och dillen passade perfekt i rätten! Supergott!

Sanya

2020-09-11

Väldigt gott, körde laxen i ugnen då jag tycker den blir bättre så. Såsen är huvudnumret i receptet och är verkligen riktigt god.

Sanya

2020-05-30

Gjorde inte helt enligt instruktionerna då jag inte är förtjust i grönt, tog bara lite krasse och några blad spenat, gjorde också laxen i ugnen istället för att steka. Resultatet blev väldigt gott och det gröna var godare än jag trodde det skulle vara och passade utmärkt så blir att ta med mer grönt nästa gång.

Testa liknande recept