Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
0
Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

En klassisk dessert med en modern tvist. Låt smaklökarna vattnas med denna blåbärsinspirerade charlotte serverad med en smarrig hallonsås! Savoiardikex är den typen man använder i tiramisú och finns i kexhyllan i de flesta butiker.

Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

Ingredienser

4 portioner
250 g mascarponeost
150 g hallon
Rivet skal från 1 citron
15 g riven vit choklad
2 msk mellangrädde
125 g savoiardikex
4 kulor blåbär- och vaniljglass
50 ml hallonsås

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Recept och bild från Carte D´Or.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2462 KJ / 590 kCal
Fett38 g
Salt0.25 g
Kolhydrater54 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungssötad mascarpone med frukt och amaretto
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Passionstiramisu
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med Baileys
Betyg 2.7 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med marsalavin
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med fläder och bär
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga