Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

En klassisk dessert med en modern tvist. Låt smaklökarna vattnas med denna blåbärsinspirerade charlotte serverad med en smarrig hallonsås! Savoiardikex är den typen man använder i tiramisú och finns i kexhyllan i de flesta butiker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Placera mascarponen i en stor skål och blanda med hallon, citronskal och den rivna chokladen.
  2. Häll i grädden och blanda ihop ingredienserna försiktigt.
  3. Dela upp blandningen i 4 små serveringsskålar (för 4 port). Placera några savoiardikex runt skålarnas kanter.
  4. Placera en kula blåbär- och vaniljglass i mitten av skålen.
  5. Häll över hallonsås och servera omedelbart.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Recept och bild från Carte D´Or.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g mascarponeost
  • 150 g hallon
  • Rivet skal från 1 citron
  • 15 g riven vit choklad
  • 2 msk mellangrädde
  • 125 g savoiardikex
  • 4 kulor blåbär- och vaniljglass
  • 50 ml hallonsås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2462 kJ / 590 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer