Tiramisu med bär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tiramisu med bär

Härligt krämig är denna klassiska, italienska, mascarponebaserade dessert. Tiramisu med bär får en uppfräschning tillsammans med hallon och björnbär. Smaksatt med kaffe, hallonsylt och marsalavin går det knappt att misslyckas med denna godbit.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Separera gulorna från vitorna. Vispa äggulor och florsocker poröst.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  3. Blanda mascarponen med 3/4 dl sylt (för 4 port) och citronskal.
  4. Vispa ner mascarponekrämen i äggulevispet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna.
  5. Fördela resten av sylten på bottnen av en form (ca 10 x 20 cm, för 4 port).
  6. Blanda kaffe och marsalavin eller amaretto i en skål. Doppa kexen hastigt i kaffeblandningen.
  7. Lägg kexen i formen och fördela krämen ovanpå.
  8. Låt stå kallt minst 1 timme. Pudra över kakao med hjälp av en tesil. Toppa med björnbär och hallon.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria savoiardikex från t ex Schär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 msk florsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 3/4 dl hallonsylt
  • rivet skal av 1 citron
  • 3/4 dl kallt espressokaffe eller starkt bryggkaffe
  • 3/4 dl marsalavin eller amaretto
  • 8 savoyardikex
Garnering
  • 1 msk kakao
  • björnbär
  • hallon
Lägg till i inköpslistan