Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

Betyg 3.8 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

En klassisk dessert med en modern tvist. Låt smaklökarna vattnas med denna blåbärsinspirerade charlotte serverad med en smarrig hallonsås! Savoiardikex är den typen man använder i tiramisú och finns i kexhyllan i de flesta butiker.

Charlottekaka med smak av vit choklad och blåbär

Ingredienser

4 portioner
250 g mascarponeost
150 g hallon
Rivet skal från 1 citron
15 g riven vit choklad
2 msk mellangrädde
125 g savoiardikex
4 kulor blåbär- och vaniljglass
50 ml hallonsås

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Recept och bild från Carte D´Or.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2462 KJ / 590 kCal
Fett38 g
Salt0.25 g
Kolhydrater54 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Passionstiramisu
    Betyg 3.5 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med Baileys
    Betyg 2.7 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu för många
    Betyg 2.6 av 5.524 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med bär
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
    Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad