Chokladkaka med hallongrädde

61
7
Chokladkaka med hallongrädde

Ett fantastiskt recept på chokladkaka med hallongrädde som är god att servera till efterrätt. Du gör kakan av bland annat smör, choklad, ägg, socker, grädde och hallon. Garnera med fräscha myntablad!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Chokladkaka med hallongrädde

Ingredienser

8 bitar
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad (70 %)
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl

Hallongrädde

2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
200 g färska hallon
mynta

För alla

Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, ev mjölkfri choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, mjölkfri choklad och vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Ellen

2022-05-20

Återkommer alltid till det här receptet. Kan verkligen rekommendera att köra i muffinsformar och grädda i 7 minuter (varmluft) för foundantkänsla. Klickar på hallongrädde. Väldigt gott.

Sara

2021-06-24

Väldigt god och simple!

Rolf

2020-12-10

Supergod, tack!

Testa liknande recept

Hallontårta
Enkel jordgubbstårta
Rice Krispies-tårta
Drömrulltårta
Vaniljbullar
Polka sandwich