Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladkaka med hallongrädde

(197)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett fantastiskt recept på chokladkaka med hallongrädde som är god att servera till efterrätt. Du gör kakan av bland annat smör, choklad, ägg, socker, grädde och hallon. Garnera med fräscha myntablad!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl vetemjöl
Hallongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 200 g färska hallon
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar) med löstagbar kant.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden. Blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.
  6. Servera kakan med hallongrädden garnera med hallon och mynta.

För alla

Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, ev mjölkfri choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, mjölkfri choklad och vispbar havre- eller sojabaserad gräddersättning.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer