Champinjonsoppa med baguetter

En krämig och lätt syrlig soppa gjord på färska champinjoner och potatis. Soppan blir krämig och god med bland annat timjan, vitvinsvinäger och grädde i. Små nygräddade baguetter med smakrik färskost blir både mättande och oemotståndligt gott tillsammans med soppan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2013

Ingredienser
4 portioner
300 g baguetter
1 gul lök
1/2 purjolök
250 g champinjoner
1 bakpotatis
1 msk olja
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk torkad timjan
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk soja
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 kruka gräslök
1/2 gurka
120 g hamburgerkött
125 g färskost paprika/chili
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2389 KJ / 570 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater58.6 g
Protein22.8 g

Kommentarer
6 stLotta J. Inget vidare
Anne-charlotte
Sojan gör att det ser oaptitligt ut. Ser ut som brunsås.
Vivi-anne
Hej Adam och Elin! Färgen skiljer sig mkt beroende på vilken soja som används men både kinesiskt och japansk funkar, mest en smaksak el vad man har hemma. Så lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
God smak på soppan, skippade dock timjan. Men utseendet var inte så aptitretande, var grå/brun i färgen.
Elin
Svårt att avgöra smaken då min soppa blev som brunsås i färgen.. känns som det var sojans fel men det står 2 msk soja.. skall det vara någon speciell soja ?
Adam
Om receptet tycker jag bra, möjligen med det förbehållet att jag skulle slopa vitvinsvinäger (vill ej ha syrlighet i champ.soppan) samt ersätta timjan med dragon (favoritkryddan).
Gunilla