Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Champinjonrisotto

Svamprisotto är en alltid lika uppskattad bjudrätt som tar under en timme att förbereda. Servera champinjonrisotton tillsammans med riven ost och en grön sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg riset i en traktörpanna eller dylikt och häll över vatten. Smula över buljongtärningen och låt riset koka under lock på svag värme ca 20 min.
    Strö över ärter när 5 min återstår av koktiden.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i margarin eller smör i en stekpanna. Pressa över vitlöksklyftor. Krydda med salt och vitpeppar. Blanda ner champinjonfräset i det nykokta riset. Strö persiljan över risotton.
  3. Servera risotton med riven ost och en grön sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan