Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

Betyg 4.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

En festlig vegetarisk rätt där champinjonpastejens mjuka och behagliga smak gifter sig med rotsellerins söta nötaktighet. Rostade pistagenötter blir pricken över i:et.

Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter

Ingredienser

8 portioner
1/2 liten rotselleri
2 msk olivolja
salt
peppar

Champinjonpastej

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g kastanjechampinjoner
1 dl rapsolja
2 tsk balsamicovinäger
1 1/2 dl kokta kikärtor

Garnering

1 dl skalade pistagenötter
1 kruka persilja

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Äter man dom kalla eller ska dom ätas när dom är ljumna?

    Carina

    Hej Carina! Dessa små snittar är godast ljumna. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Överraskande gott! Veganskt, laktosfritt och glutenfritt dessutom.

    Emma

  • 8 portioner? Hur många är en portion?

    Nima

    Hej Nima! Blir ungefär en bit. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Det här blev en hit! Passar som förrätt eller på buffén

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi929 KJ / 222 kCal
Fett18.3 g
Salt0.16 g
Kolhydrater7.9 g
Protein4.6 g

Testa liknande recept

  • Bars med nötter och torkad frukt
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostbollar med cheddar
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad