Champinjon- och palsternackssoppa med quesadilla

Den här lena vegetariska soppan kan snabbt bli en vardagsfavorit! Grönsakerna fräses och får sedan koka mjuka i buljong och grädde. Soppan mixas slät och serveras varm tillsammans med dubbla tortillabröd som stekts i olivolja med ost emellan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012

Ingredienser
4 portioner
300 g palsternacka
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
450 g skivade champinjoner
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 msk hackad persilja
Quesadilla
200 g små vetetortillas
2 dl riven ost
1 msk olivolja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 486 kCal
Fett27.2 g
Kolhydrater42.4 g
Protein16.1 g
Kommentarer
6 stTillsatte några vitlöksklyftor och lite röd chili, då blev det smaka av! Himlarns vad gott. Den kommer jag göra många gånger!
Emma
Usch vilken soppa,smakar bara palsternacka,grå och trist.
Eva
Jättegod soppa med bra tillbehör, men fick ha i mer vätska än receptet för att få en lagom konsistens som jag tycker om.
Ida