Champagnesorbet med mynta

Festlig, svalkande och sötsyrlig sorbet med smak av frisk citrus, mousserande vin och fräsch mynta är en lyxig dessert som imponerar på middagsgästerna. Denna sorbet kan du göra med eller utan glassmaskin.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Kommentarer
Hur länge kan man förvara sorbeten i frysen?
Veronica
2025-08-23Hej Veronica! Den håller länge, flera veckor! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-25Vi använde Rickard Juhlins alkhoholfria mousserande vin. Vi hade den i frysen i ca 12 timmar för att det skulle bli sorbet. Jättegott!
Eva
2024-12-31Varning!!! Följ inte detta recept! Det fryser inte till glasskonsistens hur man än gör. Vi följde receptet slaviskt och sumpade en fin flaska - för att få is-slush. Vi testade att koka bort alkoholen i hälften av satsen, det blev lite bättre, men verkligen långt ifrån att kunna skopa en kula. Följ INTE detta recept.
Theodor
2024-07-02