Champagnesorbet med mynta

Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Champagnesorbet med mynta

Festlig, svalkande och sötsyrlig sorbet med smak av frisk citrus, mousserande vin och fräsch mynta är en lyxig dessert som imponerar på middagsgästerna. Denna sorbet kan du göra med eller utan glassmaskin.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Champagnesorbet med mynta

Ingredienser

4 portioner
1 gelatinblad

Sockerlag

2 1/2 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl färsk mynta
60 g glykos
375 ml torrt mousserande vin
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 äggvita

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Hur länge kan man förvara sorbeten i frysen?

    Veronica

    Hej Veronica! Den håller länge, flera veckor! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vi använde Rickard Juhlins alkhoholfria mousserande vin. Vi hade den i frysen i ca 12 timmar för att det skulle bli sorbet. Jättegott!

    Eva

  • Varning!!! Följ inte detta recept! Det fryser inte till glasskonsistens hur man än gör. Vi följde receptet slaviskt och sumpade en fin flaska - för att få is-slush. Vi testade att koka bort alkoholen i hälften av satsen, det blev lite bättre, men verkligen långt ifrån att kunna skopa en kula. Följ INTE detta recept.

    Theodor

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal

Testa liknande recept

  • Grefve Pehrs äppelsorbet
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mangosorbet med kokos
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Apelsin- och Camparisorbet
    Betyg 3.3 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kvargmousse med hallongranité
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad