Champagnesorbet med mynta

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
5
Champagnesorbet med mynta

Festlig, svalkande och sötsyrlig sorbet med smak av frisk citrus, mousserande vin och fräsch mynta är en lyxig dessert som imponerar på middagsgästerna. Denna sorbet kan du göra med eller utan glassmaskin.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Champagnesorbet med mynta

Ingredienser

4 portioner
1 gelatinblad

Sockerlag

2 1/2 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl färsk mynta
60 g glykos
375 ml torrt mousserande vin
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 äggvita

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Varning!!! Följ inte detta recept! Det fryser inte till glasskonsistens hur man än gör. Vi följde receptet slaviskt och sumpade en fin flaska - för att få is-slush. Vi testade att koka bort alkoholen i hälften av satsen, det blev lite bättre, men verkligen långt ifrån att kunna skopa en kula. Följ INTE detta recept.

Theodor

2024-07-02

Hej, tips på vad man kan byta ut apelsinjuicen mot?

Hanna

2021-04-23

Helt fantastiskt gott! Ungdomarna runt bordet tyckte att det var den godaste sorbet de någonsin ätit! Det frös inte när jag körde i glassmaskinen, men det gjorde inget, för den frös bra i frysen sen, och blev jämn och fin. Lätt att portionera upp.

Ulrika

2021-01-01

Näringsvärde per portion

Energi2060 KJ / 490 kCal

Testa liknande recept

Hemgjord äppelsorbet med vaniljpudding
Betyg 3.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
Betyg 3.5 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grefve Pehrs äppelsorbet
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangosorbet med kokos
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kvargmousse med hallongranité
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga