Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Champagnesorbet

Läskande och behaglig dessert. Fläderblomssaften ger sorbeten friska inslag och champagnen bidrar med bubbligt lyx. Servera din fräscha champagnesorbet iskall.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm saft och vatten. Rör ner glykosen så att den löser sig i vattnet. Låt svalna.
  2. Rör i champagnen och kör sedan massan i glassmaskin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 msk glykos
  • 2 dl champagne
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?