UNDER 30 MIN | Enkel

Ceviche på torsk med chili och lime

Servera het ceviche till tacosen! Ett friskt, fräscht och saftigt alternativ till tacofärs. Torsk marineras i färskpressad lime, som blandas med finhackad tomat, gurka, chili, silverlök och koriander. Klart!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torsken i små tärningar och lägg i en skål.
  2. Dela och kärna ur tomaten. Skala och kärna ur gurkan. Skär tomat och gurka i små tärningar. Finhacka chilin. Skala och finhacka löken. 
  3. Blanda fisken med grönsakerna, chilin, löken, korinader och limejuice. Smaka av med salt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 400 g fryst tinad torskfilé
  • 1 tomat
  • 1/2 gurka
  • 1 grön chili
  • 1 silverlök
  • 2 dl hackad koriander
  • 2 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 537 kJ / 129 kCal