Ceviche med färsk tonfisk och lax

Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ingredienser

10 portioner

Citrusmarinad

1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 limefrukter (juicen)
2 citroner (juicen)
1 tomat

Ceviche

ca 200 g fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
ca 200 g fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
3 salladslökar
1 mogen fast avokado
1 tomat
1 paket fryst, tinad mango (à 250 g)
1/2 kruka myntablad
1/2 kruka korianderblad
salt
peppar

Gör så här

00:20:00
Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott!

    Raija

Testa liknande recept

  • Lax- och räkceviche
    Betyg 3.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Svensk ”ceviche”
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokos- och myntacocktail
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ceviche på pilgrimsmusslor
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaibuljong med skaldjur
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad