Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ceviche- fräsch laxsallad

Latininspirerad fiskrätt med lax, lime, avokado, chilifrukt och paprika. Denna härliga ceviche serveras i små skålar och garneras med limeklyftor. En riktigt fräsch laxsallad!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tärna laxfilén fint och lägg laxtärningarna i en skål. Dela limefrukterna och pressa juicen över laxen. Häll över olivoljan och strö på salt, rör om och låt marinera i kylen i ca 6 timmar. Rör försiktigt då och då.
  2. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka rödlöken.
  3. Häll av vätskan från laxen och blanda försiktigt med övriga ingredienser. Ta några tag med pepparkvarnen. Lägg upp i små skålar och garnera med lime.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 5 limefrukter
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 avokador
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 stor gul paprika
  • 1 rödlök
  • nymalen svartpeppar
  • limeklyftor till garnering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer