Ceviche

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Ceviche

En exotisk fiskrätt med smak av citron, chili, koriander, persilja och kajennpeppar. Ceviche är särskilt populärt i Peru och även i andra delar av Latinamerika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Ceviche

Ingredienser

4 portioner
500 g vit fisk t ex torskrygg eller hoki
vatten
salt
3 citroner
3 - 3 1/2 lime
1 finhackad chilifrukt t ex spansk peppar
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad koriander
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm kajennpeppar
1/2 - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Tack Carmen, blev perfekt, hade bra provat rätten på restaurang innan. Jag blandade detta recept med lax ceviche, tog bort citron, persilja och la till avocado och rödlök i stället för gul, och lät det marinera i 20 min, (fryst lax). Helt underbart gott.

Åsa

2009-01-29

Nej! Inte 4 timmar! Det räcker med 15-20 minuter.

Carmen beatriz

2007-03-03

Testa liknande recept

Räkceviche på minispett
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche med färsk tonfisk och lax
Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga