Ceviche

11
2
Ceviche

En exotisk fiskrätt med smak av citron, chili, koriander, persilja och kajennpeppar. Ceviche är särskilt populärt i Peru och även i andra delar av Latinamerika.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Ceviche

Ingredienser

4 portioner
500 g vit fisk t ex torskrygg eller hoki
vatten
salt
3 citroner
3 - 3 1/2 lime
1 finhackad chilifrukt t ex spansk peppar
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad koriander
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm kajennpeppar
1/2 - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Åsa

2009-01-29

Tack Carmen, blev perfekt, hade bra provat rätten på restaurang innan. Jag blandade detta recept med lax ceviche, tog bort citron, persilja och la till avocado och rödlök i stället för gul, och lät det marinera i 20 min, (fryst lax). Helt underbart gott.

Carmen beatriz

2007-03-03

Nej! Inte 4 timmar! Det räcker med 15-20 minuter.