Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ceviche

En exotisk fiskrätt med smak av citron, chili, koriander, persilja och kajennpeppar. Ceviche är särskilt populärt i Peru och även i andra delar av Latinamerika.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta vit fisk, t ex torskrygg eller hoki, och lägg ca 10 minuter i saltat vatten (1msk/liter).
  2. Ta upp och låt rinna av och skär den i tunna skivor.
  3. Blanda juicen från citroner och lime med finhackad chilifrukt, t ex spansk peppar, finhackad persilja, finhackad koriander, pressad vitlöksklyfta, kajennpeppar samt salt och peppar.
  4. Finstrimla liten gul lök och fördela detta över fisken. Häll över juiceblandningen och ställ fisken kallt i minst 4 timmar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g vit fisk t ex torskrygg eller hoki
  • vatten
  • salt
  • 3 citroner
  • 3 1/2 lime
  • 1 finhackad chilifrukt t ex spansk peppar
  • 2 tsk finhackad persilja
  • 2 tsk finhackad koriander
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten gul lök
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer