Ceviche
En exotisk fiskrätt med smak av citron, chili, koriander, persilja och kajennpeppar. Ceviche är särskilt populärt i Peru och även i andra delar av Latinamerika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g vit fisk t ex torskrygg eller hoki
vatten
salt
3 citroner
3 - 3 1/2 lime
1 finhackad chilifrukt t ex spansk peppar
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad koriander
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm kajennpeppar
1/2 - 3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 liten gul lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack Carmen, blev perfekt, hade bra provat rätten på restaurang innan. Jag blandade detta recept med lax ceviche, tog bort citron, persilja och la till avocado och rödlök i stället för gul, och lät det marinera i 20 min, (fryst lax). Helt underbart gott.
Åsa
2009-01-29Nej! Inte 4 timmar! Det räcker med 15-20 minuter.
Carmen beatriz
2007-03-03