Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Cevapcici är en form av köttfärsjärpar med ursprung från Balkan. Järparna serveras med ugnsrostade potatisklyftor, zucchini och paprika samt en sval yoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Cevapcici med rostad potatis och zucchini

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 zucchini
2 röda paprikor
2 tsk olivolja
salt
peppar
1 1/2 dl matyoghurt (10%)

Järpar

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:20:00
00:10:00
00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • God och enkel middag att laga till, sonen älskade denna maträtt

    Sara

  • Nja.. cevapcici ska ju smaka lite men dessa var alldeles för milda i smak förutom vitlökssmak. Det är roligare att smaksätta yoghurten med något mer, tex paprikakrydda eller gräslök.

    Karin

  • Då jag inte hade sambal hemma så hade jag i citron och persilja. Jättegott

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi2677 KJ / 641 kCal
Fett28 g
Kolhydrater59.6 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Cevapcici (Ćevapčići)
    Betyg 4.2 av 5.89 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cevapcici med paprikarelish
    Betyg 3.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig färs med ris och gurkyoghurt
    Betyg 3.8 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga färskorvar i baguette
    0 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad