Cevapcici (Çevapçiçi)

59
14
Cevapcici (Çevapçiçi)

Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Cevapcici (Çevapçiçi)

Ingredienser

4 portioner
500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm
1 äggula
1 finriven gul lök
drygt 1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
grillolja

Till servering

rå lök
blandsallad
klyftpotatis
tomatsås
bearnaisesås

För alla

Läs noga ingredienserna på grilloljan. I övrigt är rätten fri från laktos och gluten men innehåller ägg.

Klimatanpassa

Ren lammfärs är mycket gott i detta recept, men blanda gärna med fläskfärs för konsistensens skull. Fläskkött har också hälften så stor klimatpåverkan än lammkött.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Mark moonchild

2021-10-17

Obs: Den korrekta stavningen för denna maträtt är ćevapčići

Christina

2021-07-09

Supergott framför allt och jättenkelt. Gör med formbar vegetarisk färs.

Ingela

2021-06-24

Supergott! Serverade med ugnsrostade medelhavsgrönsaker, ajvar relish, gräddfil, hackad rå lök och pitabröd och det blev succé här hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2669 KJ / 638 kCal
Fett 45 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 29 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden