Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Läs noga ingredienserna på grilloljan. I övrigt är rätten fri från laktos och gluten men innehåller ägg.
Ren lammfärs är mycket gott i detta recept, men blanda gärna med fläskfärs för konsistensens skull. Fläskkött har också hälften så stor klimatpåverkan än lammkött.
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blir förvånad när jag läser att fläskfärs har hälften så stor klimatpåverkan som lammfärs! Hur har man kommit fram till det?
Christina
2022-08-11Obs: Den korrekta stavningen för denna maträtt är ćevapčići
Mark moonchild
2021-10-17Supergott framför allt och jättenkelt. Gör med formbar vegetarisk färs.
Christina
2021-07-09