Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Cevapcici (Çevapçiçi)

Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samtliga ingredienser utom grilloljan till en smidig färs.
  2. Forma avlånga köttbullar, liknande s k järpar. Pensla med grillolja. Grilla över kolglöd.
  3. Till servering: Servera med finhackad rå lök, en blandsallad och gärna klyftpotatis. En tomatsås med grovhackade tomater och en smörsås, t ex béarnaise, är också goda tillbehör.

För alla

Läs noga ingredienserna på grilloljan. I övrigt är rätten fri från laktos och gluten men innehåller ägg.

Klimatanpassa

Ren lammfärs är mycket gott i detta recept, men blanda gärna med fläskfärs för konsistensens skull. Fläskkött har också hälften så stor klimatpåverkan än lammkött.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grovmalen blandfärs, gärna innehållande lamm
  • 1 äggula
  • 1 finriven gul lök
  • drygt 1 tsk sambal oelek
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • grillolja
Till servering
  • rå lök
  • blandsallad
  • klyftpotatis
  • tomatsås
  • bearnaisesås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2669 kJ / 638 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer