Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
1996
Läs noga ingredienserna på grilloljan. I övrigt är rätten fri från laktos och gluten men innehåller ägg.
Ren lammfärs är mycket gott i detta recept, men blanda gärna med fläskfärs för konsistensens skull. Fläskkött har också hälften så stor klimatpåverkan än lammkött.
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.
Kommentarer
Mark moonchild
2021-10-17Obs: Den korrekta stavningen för denna maträtt är ćevapčići
Christina
2021-07-09Supergott framför allt och jättenkelt. Gör med formbar vegetarisk färs.
Ingela
2021-06-24Supergott! Serverade med ugnsrostade medelhavsgrönsaker, ajvar relish, gräddfil, hackad rå lök och pitabröd och det blev succé här hemma.