Catrins filmjölkslimpa

Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Catrins filmjölkslimpa

Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Catrins filmjölkslimpa

Ingredienser

2 bröd
1/2 dl vetekli
1 liter grahamsmjöl (1 l är ca 600 g)
1/2 dl hela linfrön
1 1/4 dl solrosfrö
2 msk hackad mandel
2 1/2 tsk bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
9 dl filmjölk
3/4 dl sirap

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Kan jag byta ut bikarbonat mot jäst och i så fall hur mycket.. tack

    Mays

    Hej Mays! Det är inget vi har provbakat så vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Filmjölksbröd bakar man oftast med bikarbonat. Hoppas att du vill testa baka brödet ändå! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegott bröd. Har använt både torkade aprikoser och fikon. Ena gången blev solrosfröna grön men smakade som vanligt.

    Teres

  • Hur ska det kännas när man känner med en sticka?

    Stefan

  • Supergod och saftig! Uteslöt mandlar eftersom jag har allergiker i familjen.

    Birgitta

  • Vilket gott BRÖD! Nya favoriten. Jag tog inga russin och det blev precis som jag önskar.

    Carina

  • 2010-10-20 Gerd Jakobsson Mycket god och lättbakad. Tror att den passar bra till senapen och skinkan till jul. Tog brödkryddor istället för kummin. Ska med absolut göra den flera gånger.

    Gerd

  • 2010-10-20 Gerd Jakobsson

    Gerd

  • Klassisk lättbakad bikarbonatlimpa. Ytan blev väldigt fin och knaprig. Jag hade inte mandel hemma utan tog i stället en näve hasselnötter (går bra att lägga i hela) och lite hackade valnötter. Brödet blev saftigt och gott, men kanske lite väl salt. Nästa gång minskar jag saltmängden.

    Martina

  • Jättegott tyckte 12 kukrsdeltagare på målarkursen! Tog lite cashewnötter istället för mandeln, och då vi inte hade vanlig fil, gick det utmärkt med hallon/blåbärfilen i stället!

    Eva

  • Detta blev verkligen gott! Jag blandade aprikoser och russin, och tog hälften av varje. Mandeln hade jag i, men den kände man inte av eftersom det är så lite, så den kan man gott hoppa över om man vill.

    Therese

Näringsvärde per portion

Energi590 KJ / 140 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

  • Filmjölkslimpa med banan
    Betyg 3.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rustikt bröd med tranbär
    Betyg 3.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingonlimpa
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt filmjölksbröd
    Betyg 4.5 av 5.354 personer har röstat
    Receptet har 114 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grindalimpa
    Betyg 3.6 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad