Catrins filmjölkslimpa

Den här filmjölkslimpan är både saftig och smarrig. Du rör snabbt ihop alla ingredienser och sedan sköter ugnen resten. Russin, solroskärnor och mandel ger både tuggmotstånd och förtjusande smak i brödet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Gör så här
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi590 KJ / 140 kCal
Fett4 g
Kommentarer
11 stKan jag byta ut bikarbonat mot jäst och i så fall hur mycket.. tack
Mays
Hej Mays! Det är inget vi har provbakat så vi kan tyvärr inte hjälpa dig. Filmjölksbröd bakar man oftast med bikarbonat. Hoppas att du vill testa baka brödet ändå! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott bröd. Har använt både torkade aprikoser och fikon. Ena gången blev solrosfröna grön men smakade som vanligt.
Teres
Hur ska det kännas när man känner med en sticka?
Stefan
Supergod och saftig! Uteslöt mandlar eftersom jag har allergiker i familjen.
Birgitta
Vilket gott BRÖD! Nya favoriten. Jag tog inga russin och det blev precis som jag önskar.
Carina
2010-10-20 Gerd Jakobsson Mycket god och lättbakad. Tror att den passar bra till senapen och skinkan till jul. Tog brödkryddor istället för kummin. Ska med absolut göra den flera gånger.
Gerd
2010-10-20 Gerd Jakobsson
Gerd
Klassisk lättbakad bikarbonatlimpa. Ytan blev väldigt fin och knaprig. Jag hade inte mandel hemma utan tog i stället en näve hasselnötter (går bra att lägga i hela) och lite hackade valnötter. Brödet blev saftigt och gott, men kanske lite väl salt. Nästa gång minskar jag saltmängden.
Martina
Jättegott tyckte 12 kukrsdeltagare på målarkursen! Tog lite cashewnötter istället för mandeln, och då vi inte hade vanlig fil, gick det utmärkt med hallon/blåbärfilen i stället!
Eva
Detta blev verkligen gott! Jag blandade aprikoser och russin, och tog hälften av varje. Mandeln hade jag i, men den kände man inte av eftersom det är så lite, så den kan man gott hoppa över om man vill.
Therese