Filmjölkslimpa med banan

42
10
Filmjölkslimpa med banan

Filmjölkslimpa med banan är en rolig och annorlunda variant av bröd som du lätt kan baka själv. Gör sedan härliga ost- eller skinkmackor på den färdigbakade och uppskivade limpan.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003

Filmjölkslimpa med banan

Ingredienser

1 limpa
5 dl ljust mjöl (lantbrödsmjöl)
1/2 dl krossad råg
1/2 dl vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
2 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 halvmogen banan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Rikard

2006-03-18

BRA TIPS: Sök på "filmjölksbröd" istället, då hittar ni ett recept på mörkt filmjölksbröd som är helt gudomligt !!

Maria

2005-11-08

Har provabkat brödet ca 4 ggr, nu senast hade jag det inne i nästan två timmar men det blev ändå degit. Det går inta att äta öfr det är som en enda stor degklump, har även provat utan banan men det blev inte bättre.

Anna

2005-04-16

Det var relativt gott och jag kommer att göra det igen, dock med mindre salt. Brödet blev smuligt på toppen, faller isär när man skär upp det... Någon som vet varför?

Testa liknande recept

Mustigt filbröd
Betanialimpa
Grindalimpa
Brittas kavring