Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Filmjölkslimpa med banan

Filmjölkslimpa med banan är en rolig och annorlunda variant av bröd som du lätt kan baka själv. Gör sedan härliga ost- eller skinkmackor på den färdigbakade och uppskivade limpan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 limpa portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
  3. Tillsätt filmjölken och sist den mosade bananen.
  4. Häll smeten i en lätt smord avlång form, ca 1,5 liter (för 1 bröd).
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
  6. Låt brödet stå några minuter i formen innan det stjälps upp och får kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1 limpa
  • 5 dl ljust mjöl (lantbrödsmjöl)
  • 1/2 dl krossad råg
  • 1/2 dl vetekross
  • 1 dl vetekli
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 5 dl filmjölk
  • 1 halvmogen banan
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?