Filmjölkslimpa med banan
Filmjölkslimpa med banan är en rolig och annorlunda variant av bröd som du lätt kan baka själv. Gör sedan härliga ost- eller skinkmackor på den färdigbakade och uppskivade limpan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2003
Ingredienser
1 limpa
5 dl ljust mjöl (lantbrödsmjöl)
1/2 dl krossad råg
1/2 dl vetekross
1 dl vetekli
1/2 dl solroskärnor
2 tsk salt
1/2 msk bikarbonat
5 dl filmjölk
1 halvmogen banan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
BRA TIPS: Sök på "filmjölksbröd" istället, då hittar ni ett recept på mörkt filmjölksbröd som är helt gudomligt !!
Rikard
2006-03-18Har provabkat brödet ca 4 ggr, nu senast hade jag det inne i nästan två timmar men det blev ändå degit. Det går inta att äta öfr det är som en enda stor degklump, har även provat utan banan men det blev inte bättre.
Maria
2005-11-08Det var relativt gott och jag kommer att göra det igen, dock med mindre salt. Brödet blev smuligt på toppen, faller isär när man skär upp det... Någon som vet varför?
Anna
2005-04-16