Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cathrines goda tomatsås

Härlig tomatsås med medelhavssmaker. De ugnsrostade grönsakerna blir krämiga och mumsiga med olja och färska kryddor. Riv över lite parmesanost vid servering för extra goda smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär alla grönsaker i grova bitar. Hacka vitlöken och fördela över det gröna. Ringla en skvätt olja över.
  3. Ugnsbaka i 20-30 minuter eller tills de ser vackert mosiga och aningen rostade ut. Låt svalna.
  4. Mixa grönsakerna hastigt med stavmixer eller i matberedare, precis så mycket att det blir såsigt, inte mer. Krydda med salt, peppar och gärna riven färsk basilika eller timjan.
  5. Till servering: Servera såsen varm till pastan, med grovriven parmesanost, nymalen grov svartpeppar och svarta oliver.

För alla

Innehåller inte gluten. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut osten. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet.

Tips

Har du tillgång eller är det säsong, gör en rejäl sats med sås och spara i frysen. Den är också toppen som grund till alla typer av soppor, såser och grytor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan eller basilika
Till servering
  • parmesanost
  • svartpeppar
  • svarta oliver
Lägg till i inköpslistan