Carpacciorulader på lax med björnbärsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Carpacciorulader på lax med björnbärsdressing

Carpacciorulader på lax är en delikat liten rätt som med fördel serveras som förrätt eller med snittar och andra smårätter vid minglet eller på buffébordet. Laxrullarna fylls med en härlig blandning av oliver, Västerbottensost och parmaskinka. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka/mixa oliverna. Finriv osten. Rör samman. Strimla skinkan. Tillsätt den, oljan och citronsaften. Smaksätt med svartpeppar.
  2. Gör tre laxrullar. Lägg 1/3 av laxskivorna omlott på plastfilm. Klicka ut 1/3 av fyllningen och rulla ihop till en korv med hjälp av plastfilmen. Upprepa ytterligare två gånger. Lägg de tre laxrullarna i frysen ett par, tre timmar.
  3. Skär rullarna på snedden i tjocka skivor. Lägg upp skivorna på en salladsbädd. Droppa björnbärsdressing över och servera.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g svarta oliver
  • 200 g Västerbottensost (eller annan lagrad ost)
  • 150 g parmaskinka (eller liknande)
  • 3 msk olivolja
  • saft av 1 citron
  • svartpeppar
  • 700 g kallrökt lax (i tunna skivor)
Till servering
  • 1/2 ruccolasalladshuvud
  • 2 1/2 msk björnbärsdressing
Lägg till i inköpslistan