Smörrebröd med lax, pesto och rimmad gurka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Smörrebröd med lax, pesto och rimmad gurka

Smörrebröd med lax, pesto och rimmad gurka är förtjusande goda, små och smarriga snittar med en ljuvlig pesto som du gör på dill, mandel, olja och ost. Servera som förrätt eller som tillbehör på drinkpartyt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär gurkan i 20 stavar (för 10 st), blanda gurkstavarna med  salt och låt gurkan ligga i 20 minuter. Häll av vattnet från gurkan.
  2. Plocka dillen och mixa med mandel, rapsolja och riven ost till en jämn tjock sås. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Bred smör eller margarin på brödskivorna. Lägg 2 laxskivor och 2 gurkstavar på varje brödskiva och en klick dillpesto på toppen.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/2 stor gurka
  • 2 krm salt till gurkan
  • 2 krukor dill
  • 1 dl mandelspån
  • 1 1/4 dl rapsolja
  • 1 dl riven Västerbottensost eller prästost
  • salt och svartpeppar
  • smör eller margarin
  • 10 skivor mörkt bröd
  • 20 skivor rökt lax
Lägg till i inköpslistan