Carbonara med kyckling

Ta genvägen via färdig ostsås i denna carbonara med kyckling. En liten mängd bacon räcker för att ge smak. Ännu fräschare blir det med gröna ärter och ärtskott på toppen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi-1 KJ / 624 kCal
Fett23 g
Kolhydrater68 g
Protein36 g
Kommentarer
3 stCarbonara är enbart fläsk, ägg, svartpeppar och ost. Precis som sjömansbiff blir Janssons frestelse om du tar ansjovis i stället för lövbiff. Den som inte förstår skillnaden ska inte publicera recept!
Anders
Det blir liksom lite som att lägga ut ett recept på kålpudding men utesluta kålen och lägga till majs, falukorv och currysås ;)
Karin
Det är möjligt att receptet resulterar i något gott att äta, men det kan inte kallas carbonara! Rätten pasta carbonara har fått sitt namn av den rikliga mängden grovmalen svartpeppar som ingår i receptet och anses likna sotflagor. (pasta carbonara brukar översättas med "kolarhustruns pasta") I det i tidningen buffé publicerade receptet finns inte ens peppar med bland ingredienserna... Ett annat vanligt missförstånd är att en Carbonara består av någon slags ostsås - i själva verket består "såsen" av äggula och eventuellt lite grädde. Som sagt: kycklingrätten ni lämnat recept på kanske smakar riktigt gott, men någon carbonara är det inte :-)
Karin