Frukt med vaniljdipp

3
0
Frukt med vaniljdipp

Efter en bastant huvudrätt kan det vara skönt att äta något lätt och fräscht. Solmogna nyttiga frukter doppas i en fluffig vaniljdipp bestående av kvarg, vaniljyoghurt och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Frukt med vaniljdipp

Ingredienser

2 portioner
1 äpple
1 persika eller nektarin
1/3 honungsmelon
8 physalis
8 jordgubbar

Dipp

1 dl kvarg (10%)
1 dl vaniljyoghurt
1 msk florsocker

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt ut kvargn och vaniljyoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite vaniljsocker.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1060 KJ / 250 kCal
Fett 7 g
Läs mer om näringsvärden