Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Frukt med vaniljdipp

Efter en bastant huvudrätt kan det vara skönt att äta något lätt och fräscht. Solmogna nyttiga frukter doppas i en fluffig vaniljdipp bestående av kvarg, vaniljyoghurt och florsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till dippen.
  2. Skölj, kärna ur, ev skala och skär frukten i klyftor och bitar. Ansa och snoppa bären. Lägg upp på ett fat och servera med dippen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt ut kvargn och vaniljyoghurten mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite vaniljsocker.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 äpple
  • 1 persika eller nektarin
  • 1/3 honungsmelon
  • 8 physalis
  • 8 jordgubbar
Dipp
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 dl vaniljyoghurt
  • 1 msk florsocker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1060 kJ / 250 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden