Caprese med mozzarella, persika och melon

Betyg 4.8 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Caprese med mozzarella, persika och melon

Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Vacker upplagda ingredienser av persika, mozzarella och melon. Toppade med dressing, basilika och pinjenötter.

Ingredienser

4 portioner
2 mogna persikor
1/4 cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk pinjenötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 kruka basilika
⅓ tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Jättegott, riktig sommarmat! Jag lade till lufttorkad skinka och pastaskruvar och då blev det en middagsrätt.

    Agneta

  • Jättegott! Funkar oxå med nektariner

    Birgitta

  • Adderade parmaskinka och bytte ut mozzarellan till burrata. Jösses vilken umamibomb det blev. Perfekt balans!

    Ida

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Melonad med persika
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frukt med vaniljdipp
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Peach-Melbasylt
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad