Caponata

Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som smakar lite syrligt av en skvätt vinäger. Röran innehåller även kapris och gula russin som ger en härlig smakbrytning mellan sött och salt. Ät caponatan ljummen eller kall på bröd, eller som grilltillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Caponata

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten aubergine (à ca 300 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
2 paprikor i olika färger
2 selleristjälkar
1/2 dl olivolja
500 g passerade tomater
3 msk kapris
2 dl gröna oliver med kärnor
3 msk gula russin
1 msk rödvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Caponata är en sommar favorit hos oss. Alla som får den älskar den! Katy

    Kathryn ann

  • Fantastiskt gott! Mkt hackande och behöver koka en stund, men det är det värt. Skippade russin men annars precis som i receptet

    Elsa

Näringsvärde per portion

Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Linsfyllda auberginehalvor
    Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad