Callaloo

Callaloo är en fantastiskt god soppa med exotiska smaker. Med kokosmjölk, chili, spenat och spiskummin får soppan varma och varierande smaker. Innan servering tillsätts limejuice för extra smak och färg!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk jordnötsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
5 dl kycklingbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
2 1/2 dl fiskbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
2 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
ca 500 g tinad, hackad spenat
juicen av 3 limefrukter
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev mjölkfri buljongtärning. Använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev äggfri buljongtärning.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 buffèportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer