Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Callaloo

Callaloo är en fantastiskt god soppa med exotiska smaker. Med kokosmjölk, chili, spenat och spiskummin får soppan varma och varierande smaker. Innan servering tillsätts limejuice för extra smak och färg!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva chilin. Hetta upp oljan i kastrull. Stek lök, vitlök och chili i ca 5 minuter, utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt spiskummin och koriander och fräs en kort stund.
  3. Tillsätt kyckling- och fiskbuljong, kokosmjölk och vispgrädde. Låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter. Kan förberedas hit.
  4. Tillsätt spenaten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter.
  5. Mixa soppan slät (i två omgångar) i en mixer.
  6. Blanda i limejuicen och servera genast innan den tappar den fina färgen.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev mjölkfri buljongtärning. Använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev äggfri buljongtärning.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 buffèportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 msk jordnötsolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 5 dl kycklingbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 500 g tinad, hackad spenat
  • juicen av 3 limefrukter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?