Cajunkräftor

Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Cajunkräftor

Heta cajunkräftor från den amerikanska södern! Kräftorna får extra smak i en kryddstark buljong smaksatt med bland annat öl och massor av chili som även innehåller majs, chorizo, fänkål och potatis. Servera gärna på tidningspapper mitt på bordet för en riktig family style dinner!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Cajunkräftor

Ingredienser

4 portioner

Cajunkrydda

2 msk dillfrö
2 msk fänkålsfrö
1 msk hel svartpeppar
1/2 msk gula senapsfrön
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk malen nejlika
1/2 tsk malen chipotlechili
1/2 tsk malen cayennepeppar
1 msk salt
1 msk rårörsocker eller strösocker
500 g fast potatis
2 majskolvar
300 g chorizo
2 röda paprikor
1 röd peppar (chili)
2 rödlökar
1 hel vitlök
1 citron
1 fänkål (à ca 250 g)
1 flaska öl (gärna pale ale, à 33 cl)
1 kg färdigkokta kräftor (gärna signalkräftor)

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Bort med fänkål och nejlikan. Hemsk bismak. Gjorde om och fick det mycket mycket godare👍önskar att ni inte bara slänger ut skitrecept utan att smaka först.

    Christina

Näringsvärde per portion

Energi2732 KJ / 653 kCal
Fett22 g
Salt7.9 g
Kolhydrater50 g
Protein57 g

Testa liknande recept

  • Runes heta kräftor
    Betyg 4.6 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftcappuccino
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftsallad med Rhode Islandsås
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad