Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Caesardressing

(6)
15 MIN | Enkel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En god caesardressing blandar du enkelt ihop med en mixer och blir ett smarrigt tillskott till din sallad. Dressingen får sin smak av citron, dijonsenap, sardeller i filé och vitlök samt toppas med lite riven parmesan över den färdiga salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vatten
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 1/2 krm salt
  • ev 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 romansalladshuvud
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa allt utom ost, olja och romansallad i en mixer eller med stavmixer.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  3. Krydda med peppar, salt och ev vitvinsvinäger.
  4. Häll dressingen över den sköljda, skakade och rivna grönsalladen. Strö över en handfull riven eller flagad parmesanost.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer