Butternut squash pizza

En fantastiskt god pizza som kräver lite förberedelser men det är den väl värd. Den vackert oranga pumpans söta smak gifter sig med vitlök, parmesan, mozzarella och ruccola. Med rökt paprikapulver får pizzan en extra smaktwist.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013

Ingredienser
4 portioner
Pizzadeg
1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
2 dl vatten (37°C)
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
3 dl mjöl av fullkornsdinkel
2 - 3 dl vetemjöl
Vitlökspuré
4 hela vitlökar
ca 2 dl olivolja
1 tsk salt
Fyllning
1 butternutpumpa (à ca 1 kg)
1/2 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 mozzarella (à 125 g)
2 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1 msk hackad färsk oregano
1/2 påse rucola (à 65 g)
1 dl grovhackade valnötter
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
svartpeppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stSå jäkla god!! Men struntade i puren men blev super gött slängde även på lite serranskinka!!
Malin
Mycket jobb för en pizza, men väl värt det. Det blir verkligen jättegott!
Felicia
Helt fantastiskt god! Nästa ggn tar jag dock bara 1 dl olivolja att sjuda vitlöken i.
Helén
Jag tyckte inte att den var särskilt god. Glömde visserligen att salta purén, men tror inte att det hade höjt betyget särskilt mkt extra. Saltade i efterhand.
Anette
Godaste pizzan jag ätit, någonsin!
Jonna
Helt underbart god! Gjort såååå många gånger nu! En favorit i hemmet!
Fredrik